BLOG

5+1 tipp, hogy 40 év feletti nőként is megőrizd stílusos és fiatalos éned

Erika
2022.01.11 10:54
5+1 tipp, hogy 40 év feletti nőként is megőrizd stílusos és fiatalos éned

Kétségtelen, hogy egy nő öltözködése számos dolgot elárul személyiségéről. Valószínűleg, ha ezt a cikket olvasod, Te sem szeretnél az öltözködéseddel idősebbnek látszani a korodnál. Azt gondolom, ezt senki sem kívánná magának, legfeljebb a gyerekek :).

 

De vajon lehetséges az, hogy 40 év feletti nőként olyan ruhákat hordj, melyek nem emelik a vélt korod, ráadásul amik életkorodnak megfelelően stílusosak, amikben jól érzed magad a bőrödben, ameikben kicsattansz az önbizalomtól?

 

Íme 5+1 öltözködési tipp, melyek alkalmazásával 40 év felett is megőrizheted stílusos és fiatalos éned. 

1. Ne hordj mindenből túlságosan bővet!

Óvakodj az olyan stílusú ruháktól, amik teljesen alaktalanok. Különösen akkor, ha az alakod lehetővé teszi, hordj bátran testhez simuló ruhákat.

 

Számos esetben a 40 év feletti nőknél probléma szokott lenni, hogy nem elégedettek az alakjukkal, esetleg úgy gondolják, hogy van egy pici pocakjuk, ezért inkább próbálják eltakarni mindenüket és teljesen alaktalan, bő fazonokat hordanak mindenből. Ha nem szeretnéd, hogy idősebbnek nézz ki a korodnál, Te ne tedd ezt!

 

Bizonyára tisztában vagy azzal, hogy melyek az előnyösebb testrészeid, melyek a hátrányosabbak. Törekedned kell arra, hogy kizárólag a hátrányosabb testrészeidet takargasd, az előnyöseket bátran emeld ki és mutasd meg! Jó választás lehet például egy rövidebb szabású póló egy csinos blézerrel, de ha kicsit többet takarnál magadból, akkor is sokkal előnyösebb lehet egy teljesen bő, alaktalan fazonnál egy csinos tunika, ami meghosszabbítja az alakod, ráadásul évekkel megfiatalíthatja a megjelenésed! :)

 

2. Viselj modern, divatos farmernadrágokat!

Ha szereted a farmereket, érdemes elkerülnöd az ódivatú, bő szabású farmereket, amik elállnak mindenhol, mivel ezek nem igazán esztétikusak, stílusosak. A fiatalos, stílusos megjelenés érdekében válassz inkább modern, szűkített fazonú darabokat.

3. Hordj bátran élénk színeket!

Ha nem is tudatosan észleljük, de az élet minden területén hatással van ránk a színek pszichológiája és nincs ez másként a divat területén sem. Ha a célod az, hogy ne tűnj idősebbnek a korodnál, bátran viselj élénk színű, mintás ruhadarabokat, esetleg világoskék, rózsaszín, világoszöld, barackszínű rucikat. Természetesen a színválasztásnál érdemes figyelembe venned a hajszínedet, szemszínedet, vagy akár a testszíned árnyalatát is.

 

4. Mintás a mintással? Óvatosan!

Alapvetően letisztultabb, fiatalosabb megjelenést nyújt az, hogyha egy mintás felsőhöz egyszínű nadrágot veszel fel és fordítva.

 

Ha azonban mégis mintás ruhához mintást vennél fel, az sem tilos, de nem árt néhány alapvető „törvényt” követni ezzel kapcsolatban, ellenkező esetben rendkívül diszharmonikus érzetet kelthet a szetted. Ha mintáshoz mintásat veszel fel, akkor arra érdemes figyelned, hogy a minták típusa és színe megegyezzen egymással, vagy hasonlítson egymásra, tehát ne kövesd el azt a hibát, hogy például 3 szín is dominál a szettedben 2 fajta mintával. Az például már egy jobb irány lehet, hogy 1 domináló színhez tartozik 2 fajta minta.

 

Főszabály szerint viszont azt javasolnám, hogy a fiatalos külső elérése érdekében ne használjunk mintást mintással.

 

5. Ügyelj a részletekre, kiegészítőkre!

Elsőre apróságoknak tűnhetnek, de rendkívül sokat számítanak az összhatás során. Mire is gondolok pontosan?

 

Fontos, hogy kerüld a régi, ódivatú cipőket! Ha alkalmi eseményre készülsz, sosem lőhetsz mellé egy nagyon szép, csinos magassarkúval, ami rendkívül elegánsan mutat akár egy tunika-leggings, egy felső-nadrág, vagy egy felső-szoknya kombináció mellé. De ha sportosabban szeretnél megjelenni, például egy átlagos hétköznapon, akkor egy igényes sneaker cipő szinte bármilyen szetthez tökéletesen mutat.

 

Rendkívül gondosan válaszd meg a hordani kívánt ékszereidet is. Például egy nagyon bő, nagy gyöngyökkel ellátott nyakláncok nem biztos, hogy a legjobb megoldásnak bizonyulnak, ha a célunk a fiatalos külső elérése. Válassz inkább trendibb ékszereket, akár egy stílusos, szép ezüstnyakláncot.

 

A lényeg, hogy a kiegészítők esetén is (ékszerek, napszeműveg, táska) lehetőleg törekedjünk a modernebb darabokra.

 

 

5+1. Mindig próbálj ügyelni az igényességre!

A mai rohanó világunkban sokszor hajlamosak vagyunk megfeledkezni magunkról, illetve kevés idő jut magunkra. Az azonban kétségtelen, hogy nem igazán kedvez a fiatalos megjelenésnek az, ha elhanyagoljuk a hajunkat, körmeinket, így ha lehetőségünk engedi, mindig próbáljunk igényes benyomást kelteni magunkról!

 

 

Ha 40 év feletti nőként Te is szeretnéd, hogy a viselt rucijaid ne emeljék a mások által vélt életkorod, hanem inkább megfiatalítsanak, akkor figyelmedbe ajánlom szupercsini termékeinket, mellyel garantáltan eléred a kívánt célod. :) Kattints ide termékeinkhez :)

Ha pedig még nem tetted, iratkozz fel 1000 Ft-os ajándékkuponodért, ráadásul időben értesülsz aktuális ajánlatainkról, blogcikkeinkről. :) Katt ide :)