BLOG

Melyik típusba tartozik testalkatod és ez alapján hogyan érdemes öltözködnöd?

Erika
2022.02.17 15:31
Melyik típusba tartozik testalkatod és ez alapján hogyan érdemes öltözködnöd?

Ahhoz, hogy alkatodnak megfelelő, Számodra előnyös ruhadarabokat tudj hordani, először is meg kell határoznod, hogy milyen alkattípusba is tartozol.

Alapvetően 5 női testalkat típust különböztetünk meg.

 

Forrás: Femina.in

 

1. Az „A” testalkat a széles csípőről és keskeny vállakról könnyedén felismerhető, nagy hangsúlyt kap a test alsó része, ezért öltözködéseddel ezt nem ajánlatos tovább fokozni.

Előnyösebb lehet, ha inkább a tested felső részét emeled ki, illetve jó ötlet lehet derekadra terelni a figyelmed. Használj olyan ékszereket, sálakat, amik kiemelik a felsőtested!

Kerüld a túl rövid szoknyákat, csőnadrágokat, mert ezek a csípőre helyezik a hangsúlyt, nekünk pedig ennek elkerülése a cél. Ehelyett inkább válassz olyan szoknyákat, amik derék résznél bővebbek, illetve jó döntés lehet egyenes szárú nadrágot hordanod.

2. Az „X” testalkat, más néven „homokóra alkat” egy igen szerencsés alkatnak tekinthető. Jellemzői közé tartozik a keskeny derék, lágy esésű vállak, illetve felső és alsó testrésze egyensúlyban áll egymással.

Fontos, hogy öltözködéseddel a keskeny derekad minél inkább kiemeld, éppen ezért kerüld az olyan ruhadarabokat, amik eltakarják a derekad!

Előnyös, ha testhez simuló felsőket, ruhákat hordasz, nadrágokban pedig a csípőnadrágokat részesítsd előnyben. Ha szettedet övvel egészíted ki, az kitűnő ötlet, hiszen még inkább a derekadra helyezed a hangsúlyt.

3. Az „O” testalkat fő jellemzője a széles derék, teltebb pocak, ezért célunk, hogy ezekről levegyük a hangsúlyt öltözködésünkkel.

Ahhoz, hogy a pocakról levegyük a hangsúlyt, érdemes elkerülni a túlságosan testhez simuló ruhákat.

Az ilyen testalkaton előnyösen mutatnak az „A” vonalú ruhák, illetve a lefelé egyre bővebb tunikák. A magasabb derekú nadrágokat, szűk, rövid felsőket érdemes elkerülni.

4. A „H” testalkatot az egyenes formák jellemzik. Célunk, hogy ezt az egyenes testalkatod öltözködéseddel egy kicsit ívesebbé tegyük.

Szélesebbé kell tennünk a vállunkat és derekunkat keskenyíteni kell. A szűk darabokat érdemes kerülni, mind a felsőkben, mind a nadrágokban, szoknyákban.

A csónaknyakú felső és „A” vonalú nadrágok, illetve sálak kiegészítésként jó választások lehetnek.

5. A „V” testalkat pontosan az „A” testalkat ellentetje. Itt a felsőtest kap nagyobb hangsúlyt, mivel jellemzően a csípőhöz képest szélesebb vállakkal rendelkeznek a „V” testalkatú hölgyek.

Célunk, hogy ne a vállunkkon legyen a hangsúly, hanem öltözködésünkkel ezt tereljünk a csípőnk felé. Kerüld az olyan bő felsőket, amik eltakarják a vékony derekad, illetve a szűkebb nadrágokat, szoknyákat szintén érdemes elkerülni.

Előnyös lehet, ha olyan felsőket hordasz, amik csípő alá érnek és a felső alja valamilyen díszítéssel (csipkés, fodros) van ellátva. Az „A” vonalú nadrág szintén jó választás, mert szélesíti a csípőt.

Női divat webáruházunk segít abban, hogy soha többé ne legyen gond a divatos öltözködés! :) Kattints ide, és varázsoljunk Számodra álomszerű külsőt! :)

Ha pedig még nem tetted, iratkozz fel 1000 Ft-os ajándékkuponodért, ráadásul időben értesülsz aktuális ajánlatainkról, blogcikkeinkről. :) Katt ide! :)